Select Page

Indija Koromandija ob Ljubljanici

Indija Koromandija ob LjubljaniciScore 90%Score 90%
Prijatelja, ki za nedoločen čas odhajata v deželo kengurujev, sta nas za poslovilno večerjo povabila okušat dobrote v indijsko restavracijo Namaste v središču Ljubljane. Restavracija ponuja okusne jedi severne Indije, predvsem iz pokrajin Rajhastan in Punjab. Ker še nikoli do zdaj nisem imela priložnosti poskusiti tovrstne hrane, sem se razveselila priložnosti, da poskusim še kaj drugega, kot le riž s karijem, ki ga tu in tam pripravim doma.

Notranjost restavracije je bila prijetno barvita, kot je barvita tudi sama Indija, iz kuhinje pa se je že vil vonj po orientalskih začimbah. Takoj sem prepoznala sladek vonj kardamoma in prijeten vonj karija. Natakarica nas je popeljala k mizi, kjer so nas že čakali obsežni meniji in po rahli zbeganosti, ko se nikakor nismo mogli odločiti kaj bi poskusili, smo za pomoč zaprosili dobro izurjeno in prijazno natakarico. Le ta nas je vodila skozi meni in nam svetovala katere jedi naj poskusimo, da bomo čimbolj zadovoljni.

Restavracija Namaste

Kaj pomeni beseda namaste?

Namasté je običajni pozdrav, ki ga uporabljajo v Indiji. V Hinduizmu in budizmu pomeni »priklanjam se božanskosti v tebi«, s katerim se pokaže razumevanje oz. potrditev duha, ki je v telesu osebe, ki jo pozdravljamo.

Svoje popotovanje po okusih Indije smo začeli z obilico glavnih jedi, ki so se kar topile v ustih in so bile ravno prav pekoče: mehka jagnjetina, okusni rakci, piščanec s paradižniki, lepo zapečeni jajčevci in seveda vedno nepogrešljiv riž ter fantastični kruhki s česnom. Da bi lažje prenesli pekoče jedi in, da si slučajno ne bi skurili brbončic smo v čedni posodici dobili še jogurt, ki preverjeno pomaga.

Kot je med prijatelji navada, smo si seveda vse jedi delili med seboj, si podajali posodice s hrano in prijetnega vzdušja ni pokvaril niti dež, ki je med našo pojedino ravno začel padati. Večerjo smo zaključili z okusnim indijskim sladoledom, ki ga je sestavljala mešanica okusov pistacije in indijskih oreščkov.

Namaste me je prijetno presenetil. Hrana je bila več kot okusna, strežno osebje pa prijazno in ustrežljivo. Draga prijatelja, dobro sta izbrala! Namaste!

Pripravite si svoj kulfi

Kulfi je indijski sladoled, narejen iz zgoščenega mleka z dodatkom žafrana, kardamoma, rožne vode, pistacij ali suhega sadja.

Mnenje

90%

Povzetek Hrana je bila odlična, nekaj težav pa smo imeli z menijem, saj je v njem ogromno različnih jedi z zelo skopimi opisi. Na srečo je strežno osebje dobro podkovano in pripravljeno pomagati pri pravi izbiri za različne okuse.

Ambient
88%
Postrežba
90%
Okusnost jedi
95%
Raznovrstnost ponudbe
90%

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti