Select Page

Okus Španije v Hiši pod gradom

Okus Španije v Hiši pod gradomScore 80%Score 80%
Priznam, grešila sem! V petek zvečer sem si privoščila kulinarično razvajanje ob španski hrani in za povrh nisem rekla ne niti sladici niti vinu. Cel delovni teden je bil naporen in poln stresa, zato sem ob pogledu na hrano in pijačo le zamahnila z roko in upala, da si bom naslednji dan še vedno lahko oblekla svoje najljubše hlače.

Hiša pod gradom

Sangria

Rdeča kot kri – “sangre”. Ta priljubljena pijača prihaja iz Španije, zaradi svoje sadno-alkoholne osvežilne moči se je razširila po celem svetu.

Hiša pod gradom je v sklopu mesečnih kulinaričnih dogodkov pripravila okusen meni, ki nas je popeljal v vročo Španijo. Natakar naju je že ob prihodu prijazno pozdravil v španskem jeziku, naju popeljal do mize ter nama postregel z osvežilno sangrijo.

Španski pršut, Manchego sir, olive in krompirjeva tortilja

Začela sva s hladno predjedjo, kjer naju je razvajal španski pršut in nadaljevala s tradicionalno paello. Po dveh predjedeh sem bila skoraj čisto sita, zato sva si vzela kratko pavzo in poskusila rdeče špansko vino, ki mi je že po prvem kozarcu rahlo stopilo v glavo.

Z glavno jedjo sem potem lažje nadaljevala, ampak sta me dva kosa mesa s prilogami vseeno premagala. Skoraj sem si želela, da bi imela več kot le en želodec!

Glavna jed

Svinjska ribica v mandljevi omaki, roastbeef s šampinjoni, česnom in čilijem, empanada z mesnim nadevom, krompir s česnovo in pikantno omako in pisto manchego s feta sirom

Seveda bi potem človek pričakoval, da bom sladico vljudno zavrnila ampak, hej, samo enkrat se živi. In še nikoli nisem poskusila churrosov s čokolado. Ob koncu večerje sva si samo še veselo obliznila vse prste in se nasmejala v fotoaparat, ki nama je v spomin na prijeten večer, postregel s polaroidno fotografijo.

O in ja, hlače sem naslednji dan še vedno lahko oblekla.

Churros

Ocvrte sladke palčke, ki jih povaljamo v cimetu in sladkorju.

Mnenje

80%

Povzetek Cena menija za eno osebo je znašala 19.90 EUR brez pijače. Hrana je bila okusna, pogrešala pa sva malo lepšo prezentacijo na krožniku. Za pomanjkanje le te pa se je odkupil zgovoren in prijazen natakar, ki je s svojo španščino poskrbel, da je bil večer kar se da avtentičen.

Ambient
85%
Postrežba
95%
Okus
83%
Prezentacija jedi
60%

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti