Select Page

Sanjski roadtrip do Atlantika in nazaj – Nemčija

Sanjski roadtrip do Atlantika in nazaj – NemčijaScore 88%Score 88%
Najine počitnice, ki sva jih letos nameravala preživeti nekoliko drugače, sva začela načrtovati že v mesecu aprilu. Zdelo se nama je pomembno, da najprej izbereva končno destinacijo, nato pa načrtujeva še ostale vmesne postaje. Na plažo ob Atlantskem oceanu na Nizozemskem sem si želela že dolgo dolgo časa, letos pa se mi je želja končno uresničila. In bilo je še lepše kot na fotografijah in še bolje kot v mojih pričakovanjih. Pot do Nizozemske sva si začrtala skozi Nemčijo in ker se za čisto pravi roadtrip spodobi, da se vmes ustaviš in pogledaš več stvari, sva za prvi dan izbrala pravljičen grad na Bavarskem – Neuschwanstein.

5 razlogov zakaj na road trip

  1. Občutek svobode
  2. Nobenih urnikov
  3. Popolna fleksibilnost
  4. Odkrivanje novih stvari
  5. Glasba na poti, kjer si lahko z izbiro date duška

Od doma sva se zaradi manjših logističnih težav odpravila šele ob osmi uri zjutraj, se najprej ustavila že v Kranju kjer sva napolnila tank in kupila Avstrijsko vinjeto. In potem strumno naprej. Cesta je drvela mimo naju, vozila sva se skozi predore, stala v koloni zraven Munchna in Stuttgarta, nemška avtocesta pa je bila s svojimi petimi pasovi – vsaj zame – rahlo zastrašujoča in po natanko osmih urah vožnje sva prispela na parkirišče pod gradom. In tega kar sem videla resnično nisem pričakovala. Turistov se je kar trlo, avtobusni promet pa je bil skoraj tak kot v Ljubljani na Bavarskem dvoru, za nameček pa so nama vljudno – po 15 minutah stanja v vrsti – sporočili, da je kart za ogled gradu zmanjkalo. Kaaaaaj???? Torej sva se ravnokar vozila osem ur, da sva lahko plačala obveznih 6 EUR za parkiranje? Odlično, res super! Kakorkoli, če nočete doživeta tega, je bolje, da si karte za ogled gradu kupite ali pa rezervirate preko spleta. No, naslednjič jih bova zagotovo tudi midva.

Že tako utrujena od poti in vročih temperatur sva se do najinega prenočišča v mestecu Albstadt vozila še tri ure. Na srečo je čudovita podeželska pokrajina takoj popravila najino slabo voljo in že sva delala plane za naslednji dan. Tolažila sem se z mislijo, da je Bavarska polna čudovitih dvorcev, ki so ravno tako, če ne tudi bolj, zanimivi od domovanja Ludvika II.

Sonce naju je prebudilo v čudovit dan in po zajtrku sva se odpravila na krajši sprehod. Mestece je bilo dobesedno pravljično. Vse hiške so bile take, kot bi ravnokar stopile iz pravljice o Janku in Metki, le da tukaj ni bilo ne duha ne sluha o hudobni čarovnici.

Po manjšem razočaranju prejšnjega dne, sva se pogumno odločila, da poskusiva srečo z ogledom gradu Lichtenstein in pa dvorca Hohenzollern. In verjamite nama na besedo, nisva bila razočarana.

Grad Lichtenstein

Grad Lichtenstein

Vstopnina po osebi z vodenjem (v nemškem jeziku) je bila 7 EUR; parkirišče je bilo 2 EUR za neomejen čas; dostop do gradu je enostaven in traja cca. 4min (peš)

Grad Hohenzollern

Grad Hohenzollern

Vstopnina z vodenjem v nemškem (pri večjih skupinah po želji tudi v Angleškem jeziku) po osebi znaša 12 EUR; parkiranje je stalo 2 EUR; če si želite prihraniti nekaj časa in energije lahko greste z avtobusom do gradu, ki stane 2 EUR (povratna karta)

Na poti do najinega prenočišča v Stuttgartu sva se ustavila še v mestu Reutlingen, kjer sva si po raziskovanju mestnega jedra privoščila še pivo in hrustljav flam.

In nič ni lepšega kot ko se po napornem dnevu prijetno utrujen zlekneš v posteljo in z mislijo na nov dan zaželiš svetu lahko noč.

Mnenje

88%

Povzetek Stroški za prva dva dni potovanja: - avstrijska vinjeta za 10 dni: 8,80 EUR; - parkirišče zraven gradu Neuschwanstein, ki si ga žal nisva ogledala: 6 EUR; - hotel v Albstadtu: 72 EUR za dve osebi, vključen zajtrk; - vstopnine za ogled dveh gradov plus parkirišča: 42 EUR; - Hotel v Stuttgartu: 80 EUR za dve osebi, vključen zajtrk;

Napornost poti
80%
Udobnost prenočišč
85%
Hrana in pijača
90%
Znamenitosti
95%
Avantura
90%

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti