Select Page

Siofok – popoln kraj za aktivne počitnice

Siofok – popoln kraj za aktivne počitniceScore 94%Score 94%

Siofok pritegne predvsem osebe, ki imajo rade aktivne počitnice, prijazne ljudi in dobro hrano. Ker nama je vse to pisano na kožo, sva se odločila, da to mesto na vzhodnem delu Blatnega jezera obiščeva tudi midva.

Dobra volja in sonce sta naju spremljala vso pot in po 2 urah vožnje od Slovensko – Madžarske meje sva se znašla pred hotelom. Prvi vtis odličen! Receptorji prijazni, pijača dobrodošlice je bila osvežujoča in še kako dobrodošla, soba udobna in že sva hitela na plažo, ki je bila od hotela oddaljena le tri minutke hoje. Hotelska plaža je bila ločena od javne plaže na kateri so se gnetli različni bari, restavracije in trgovinice, ki so ponujale vse kar potrebuješ ali pa tudi ne za dan na plaži.

Prva stvar, ki sva jo na prvi dan dopusta privoščila lačnemu želodcu je bila prava madžarska golaževa juha ter slasten langaš. Hrano sva poplaknila s pivom in za vse skupaj odštela le drobiž. In potem končno! Skok v jezero. Oziroma bolj sprehod, kajti Blatno jezero je znano po tem, da je na začetku izjemno plitvo. Prehodite lahko veliko razdaljo pa ste še vedno le do pasu v vodi kar je super za različne vodne igre, brez strahu, da bi vam zmanjkalo tal pod nogami. Med prsti na nogah sva čutila mivko, voda je bila ravno pravšnja in že sva zaplavala.

Dan, poln sonca in smeha sva po tem, ko sva s sebe sprala vso mivko – kar pa sploh ni lahka naloga – zaključila v prijetni restavraciji, kjer so ponujali pristne madžarske jedi. Odločila sem se, da poskusim divjačino, zraven pa se je prileglo krepko rdeče vino iz modre frankinje. Za večerjo s pijačo in sladico sva odštela okrog 40 eur in se nato prijetna sita odpravila na sprehod po plaži, ki se je utapljala v barvah sončnega zahoda.

Siofok

Modra frankinja

Ostale dneve v Shiofoku sva preživela na plaži in v vodi, obiskala sva nekaj dobrih restavracij in si nabirala moči v turški savni v kombinaciji z zelenimi zdravimi napitki iz smoothie bara. Tu in tam pa se prileže tudi tak “uživaški” dopust, kajne?

 

Nikjer do sedaj nisem izskusil tako pozitivne kulinarinče izkušnje. Hrana je okusna in prikazana zelo všečno. Komplementarno vino je eno boljših rdečih vin, ki sem jih okusil. Priporočam!

Damjan

samozainfo

samozainfo

94%

Povzetek Za celoten dopust, ki je trajal šest dni sva odštela približno 900 €. V ceno je vključen hotel ****, vsi stroški prevoza, wellness razvajanja in kosila ter večerje v restavracijah. Hotelska plaža, ki je bila ločena od javne je bila urejena in čista, zastonj pa je bila tudi uporaba ležalnikov.

Pot
90%
Cena
90%
Hrana
100%
Hotel
100%
Aktivnosti
90%

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti