Select Page

Sladoledomanija v Ljubljani

Sladoledomanija v Ljubljani
Lep in sončen dan nas je zvabil v središče Ljubljane, kjer smo si privoščili sladoled. In to veliko sladoleda, če smo natančni. Našo pokušino smo začeli v sladolednem baru Grefino zraven veleblagovnice Nama. Na voljo smo sicer imeli le šest različnih okusov, zato pa smo lahko izbirali med množico posipov in prelivov. Moja izbira je bila mešanica bele čokolade in mangota z borovničevim prelivom in Smarties bonbončki. Njami!

%

Ocena: GREFINO

Izbira okusov: majhna

Izbira posipov in prelivov: velika

Cena: 3,80 EUR

Naslednja postaja je bil lokal Aroma na Čopovi ulici, kjer ponujajo pravi italijanski gelato. Nad svojo izbiro nisem bila ravno navdušena, saj je bil sladoled z okusom jabolčne pite za moj okus veliko presladek. Pa še topil se je izjemno hitro.

%

Ocena: AROMA

Izbira okusov: srednje velika

Izbira posipov in prelivov: je ni

Cena: 1,60 EUR

Sprehodili smo se še čez Tromostovje in se odločili, da poskusimo sladoled še v slaščičarnah Vigo, Fetiche in Divine. Medtem, ko Vigo z okusom vanilije in jagode ter čokoladnim prelivom na nas ni pustil nobenega posebnega vtisa, je bil sladoled v drugih dveh lokalih preprosto božanski. Fetiche nas je razvajal z okusom višnje in konjaka, Divine pa je navdušil z odličnim mangom in vanilijo, ki je vsebovala drobljene lešnike.

%

Ocena: VIGO

Izbira okusov: velika

Izbira posipov in prelivov: srednja

Cena: 1,80 EUR

%

Ocena: DIVINE

Izbira okusov: velika

Izbira posipov in prelivov: je ni

Cena: 2,80 EUR

%

Ocena: FETICHE

Izbira okusov: velika

Izbira posipov in prelivov: je ni

Cena: 3,80 EUR

Pot nas je nadalje ponesla do tržnice, kjer so ljudje kar stali v vrsti za svojo kepico sladoleda. No, pa smo se še mi pridružili čakajočim, da bi ugotovili, če se res splača čakati. In res se je splačalo, saj je bil sladoledni okus mojito v kombinaciji z gozdnimi sadeži ravno prav osvežilen v sončnem popoldnevu.

%

Ocena: CENTRALNA TRŽNICA

Izbira okusov: velika

Izbira posipov in prelivov: je ni

Cena: 2,40 EUR

Naredili smo kratek krog po tržnici in čez mesarski most, ter se žrtvovali za še eno in tudi zadnjo kepico. Lokal Cacao je bil kot po navadi poln in tudi tukaj je bila za sladoled dolga vrsta. In morda je bila kriva izbira okusa – mango z lešnikom – ali pa smo bili že preveč siti, vendar nad tem sladoledom nismo bili preveč navdušeni.

%

Ocena: CACAO

Izbira okusov: velikanska

Izbira posipov in prelivov: je ni

Cena: 4,10 EUR

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti