Select Page

Westkapelle – veter, svetilnik in najboljše ribe

Westkapelle – veter, svetilnik in najboljše ribeScore 90%Score 90%

V trenutku sem vedela, da je to to! Ljubezen na prvi pogled. Najbolj očarljivo, urejeno, prikupno mesto, kar sem ga kdaj videla. Imelo me je, da bi si kar takoj poiskala stanovanje, kupila kolo, se naučila nekaj nizozemščine in vsak dan jedla sveže ribe naravnost iz Atlantika. To je kraj, kjer se vsi poznajo, vsi se pozdravljajo na ulici in si vzamejo čas za klepet. Najboljši del vsega pa je, da je plaža le na drugi strani nasipa, ki čuva mesto pred vetrom, ki piha z morja.

Hotel De Valk je bil v samem središču mesteca, tik ob glavni promenadi, kjer sva imela na izbiro več lokalov in restavracij. Na recepciji naju je pozdravil starejši gospod, ki ga ni prav nič zmotilo dejstvo, da nisva domačina in je z nama ves čas govoril nizozemsko. Na srečo oba razumeva nemški jezik, tako, da sva nekako razumela, da je zajtrk do 10. in da je številka najine sobe 22 in, da naj nikar ne izgubiva ključa, saj je ta odklepal tudi vhodna vrata hotela.

Počasne, lenobne dneve sva v Westkapellu preživela na peščenih plažah polnih drobnih školjk, dolgih sprehodih tik ob obali, kolesarjenju, pokušini piva in odlične hrane.

Vsega lepega je enkrat konec in prehitro je prišel dan, ko sva že pospravljala najine od peska umazane stvari nazaj v kovčke. In živa resnica je, da se poletne romance končajo v hipu, ko odrineš domov, saj sva na poti proti domu oba razglabljala, da se v takem mestu ne da živeti na dolgi rok. Ja, preveč piha, tega se najbrž naveličaš. In vedno eni in isti ljudje, saj se ti lahko še zmeša. In, ali naj ves čas jem le ribe? O ja, sladko zanikanje je najboljše zdravilo za zlomljeno srce.

Nekaj kratkih vtisov

90%

Povzetek Čudovito in mirno okolje, dolge peščene plaže, izvrstna kulinarika ter res veliko priložnosti za kolesarjenje po nizozemskem podeželju. Westkapelle je kraj, kjer si lahko spočijete dušo in se naužijete prelepe narave, je pa tudi kraj, kjer si boste izpraznili denarnico - sploh če radi dobro jeste in preizkušate nove jedi.

Pokrajina
100%
Kulinarika
95%
Plaža
85%
Zunanje aktivnosti
80%

About The Author

katja

Ljubiteljica knjig, starega rocka in novih doživetij. Zna skuhati odlične špagete, kombinirati oblačila in včasih se ji posreči tudi kakšna dobra šala. Je večna optimistka, ki na življenje gleda s sončne strani.

Zadnji tviti